About

OVER JULES CASTRO

“Aantreden in de F4 van Dubai, het Spaans en Duits F4 kampioenschap rijden.”

Jules Castro is nog maar 17 en kijkt op naar Kelvin van der Linde, Dries Vanthoor, Max Verstappen… Jules werkt hard om ooit in de slipstream te geraken van die klinkende namen, en wie weet hen ooit het vuur aan de schenen te leggen. Dat is geen droom, maar gezonde ambitie van de jonge Hasselaar. De kans is inderdaad reëel dat Jules binnen enkele jaren zelf een idool zal zijn.

Hij staat namelijk op de drempel van de F4 en stoomt zich klaar om met de grote jongens mee te racen. Van karting naar het grote werk. Dat doe je via de F4. Deze formule heeft geen wereldwijd kampioenschap, maar er worden verschillende nationale kampioenschappen georganiseerd. Het is onderdeel van de zogeheten “FIA Global Pathway”, dat naast de Formule 4, de Formule 3 en de Formule 2 omvangt en eindigt bij de Formule 1.

Jules kreeg op zijn twaalfde zijn eerste kart en is dus pas op latere leeftijd begonnen met karten. Na wat rondjes op het Circuit van Genk, groeide al snel de interesse om enkele wedstrijden mee te rijden. In 2017 reed hij op 13-jarige leeftijd uiteindelijk zijn eerste twee wedstrijden in de junior max. In 2018 besloot hij om deel te nemen aan het Belgisch en het Benelux kampioenschap. Dat jaar kon hij mooi afsluiten met een 3de podiumplaats tijdens de 4de ronde van het Belgisch kampioenschap. Het was een resultaat dat hij niet had verwacht omdat het nog maar zijn eerste jaar was.

In 2019 was het zijn doel om kampioen te worden. Jules heeft lang mee gestreden voor de titel van het Belgisch Kampioenschap totdat hij tijdens een crash zijn ellenboog en pols brak. Zo miste hij dus een race waardoor hij minder punten kon verzamelen. Maar doorheen het jaar verzamelde hij wel mooie resultaten op het Europees kampioenschap. In 2020 maakte hij onder meer de overstap naar de senior max, de meest competitieve klasse in het karten. Tegen alle verwachtingen in behaalde hij in zijn eerste race meteen een 3de podiumplaats tijdens de BNL – Kick Off.

Tijdens 2021 is Jules voornamelijk bezig geweest om testdagen te rijden met de F4 als voorbereiding op 2022, dit in onder andere Barcelona. Deze testdagen zijn zeer belangrijk om met de auto te leren omgaan. In 2022 staan enkele wedstrijden van het F4 kampioenschap van Dubai op de kalender en het volledige Spaans en Duits kampioenschap. Na de F4 overweegt Jules om de overstap te maken naar de GT’s maar hier zijn nog geen concrete plannen voor. “Eerst kijken wat die F4 me brengt tijdens 2022 en dan kan ik mijn ambities verder uitrollen en eventueel de stap te zetten naar de GT’s”, aldus Jules.

Naast piloot heeft Jules natuurlijk nog een leven. Als student uiteraard. Maar hij spendeert ook uren aan Netflix- reeksen zoals Prison Break of aan het gamen met vrienden. Samen sporten met zijn vrienden of een gezellig uitstapje met zijn familie maken, vindt hij heel belangrijk en daar haalt hij ook zijn energie uit om op dit niveau mee te kunnen draaien. Een goede conditie lijkt niet noodzakelijk binnen het racen, maar dat is het ongetwijfeld wel. Om zijn conditie doorheen het jaar te behouden, gaat Jules zeer regelmatig lopen, fietsen en fitnessen.

 

“Eerst kijken wat F4 me brengt tijdens 2022 en dan kan ik mijn ambities verder uitrollen”

JULES CASTRO

Heb je vragen of wens je meer info over een race?
Neem dan zeker contact op.

CONTACTEER ONS